top of page
  • Writer's picturePetra Lugović

DARIJO SRNA POSJETIO HAJDUK: ''HVALA PREDSJEDNIKU I CIJELOM KLUBU. OVAKVA POMOĆ ZAISTA PUNO ZNAČI''





Bivši igrač Hajduka, a današnji sportski direktor Šahtara iz Donjecka, Darijo Srna posjetio je danas Hajduk gdje ga je dočekao predsjednik Uprave Lukša Jakobušić. Srna je došao u društvu generalnog menadžera Šahtara Sergeja Palkina te je zahvalio Hajduku na svemu što čini za djecu iz akademije ukrajinskog kluba.

- Vratio sam se u svoju prvu kuću, a to je Hajduk. Znamo kakva je situacija u Ukrajini. Došao sam se osobno zahvaliti predsjedniku Hajduka i cijelom Klubu koji su primili cijelu našu Akademiju, preko 80 djece. Svima od srca jedno veliko hvala. Ovakva pomoć u ovakvom trenutku stvarno puno znači - rekao je Srna prilikom dolaska na Poljud.

Hajduk je, što je već poznato, dao na korištenje svoje terene za treniranje te svu organizacijsku i logističku podršku kako bi preko 80-ak djece zajedno s trenerima i osobljem imala što mirnije i sigurnije uvjete rada i treninga u teškim vremenima za njihov narod.

- Nismo ništa drugačiji od normalnih ljudi koji zdravo razmišljaju. U našem DNK Kluba stoji ''Prkos moćnome, zaštita slabome.'' Naša je obveza pomoći prijateljima u nevolji, ono što je nama dostupno to je i njima. Razgovaramo o nekim drugim projektima, onim većima, i što bude trebalo pomoći, pomoći ćemo. - naglasio je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Djeca su smještena u hotelu u Duilovu, a s njima je i voditelj Akademije Edgar Cardozo. Djeca su s treninzima počela od srijede na pomoćnim terenima, a nastavit će i u narednim danima kroz suradnju i pruženu ruku Hajduka koji im je svakodnevno na raspolaganju.

- Vrlo smo sretni što smo ih ugostili, učinili smo sve da se osjećaju kao kod kuće, dali smo im sve na raspolaganje što je u našoj mogućnosti. Želimo im sve najbolje da se osjećaju dobro, mi ćemo im dati terene te svu moguću podršku - rekao je voditelj Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'', Boro Primorac.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page